do. mrt 23rd, 2023
keto dieet

Het nieuwe dieet: keto

De laatste tijd wint het keto-dieet steeds meer terrein. Massaal gebruiken mannen en vrouwen dit dieet om fitter te worden en af te vallen. Je begint echter niet zomaar met een keto dieet, het is een radicale verandering van je voedingspatroon. Lees snel verder over het keto dieet en ontdekt of het ook iets voor jou is!

Wat is keto?

Keto is een koolhydraatarm dieet waarbij 60 tot 80 procent van de calorie-inname uit vetten komt. Dit dieet wordt voor veel medische doeleinden gebruikt, zoals voor mensen met epilepsie, en wint de afgelopen tijd steeds meer terrein op het gebied van afvallen. Door weinig koolhydraten te eten kom je in een zogenaamde ‘ketose’, waarbij je lichaam vetten gaat verbranden in plaats van koolhydraten.

Voor wie is het dieet geschikt?

Het keto-dieet is geschikt voor mannen en vrouwen die willen afvallen en op zoek zijn naar een beter voedingspatroon. Het is wel verstandig om langs de huisarts te gaan voor je met het keto-dieet begint, zeker voor vrouwen kan het de hormoonhuishouding flink verstoren en dit heeft niet altijd het gewenste effect. Ook voor diabeten is het belangrijke om met een arts te overleggen voor ze beginnen aan het dieet.

En wat eet je dan?

In dit dieet worden koolhydraten zo veel mogelijk geschrapt en vervangen door vetten. Door weinig koolhydraten te eten, zal je lichaam geen energie meer uit glucose halen en overgaan op het verbranden van vet, waardoor je dus afvalt. Wanneer je een keto-dieet gaat volgen, zal je veel vlees, vis, noten en vetrijke vruchten als avocado eten.

De resultaten

Het kan enkele dagen voor je in de zogenaamde ‘ketose’ terechtkomt, maar dan zul je merken dat je snel vet gaat verbranden en af zult vallen. Heb dus geduld en wees streng voor jezelf, maar dan zijn de resultaten ook verbluffend!

Geef een antwoord

Categorieën