wo. jun 7th, 2023

Wanneer heb jij voor het laatst je brommer schoon gemaakt?

Net als een auto of racefiets moet je je brommer onderhouden en zo nu en dan schoonmaken. Dit is belangrijk als je zo lang mogelijk van je brommer wil blijven genieten. Het is misschien niet je favoriete taak als eigenaar van die gave brommer, toch is het wel essentieel om hem goed te verzorgen en schoon te maken. Hoe je dit doet? We leggen het hier aan je uit!

Wat heb je nodig?

Je brommer heeft een mooie lak. Deze lak is kwetsbaar, je kunt er dus niet zomaar een willekeurige spons overheen halen. Je kunt het beste een waterspuit of waterslang gebruiken om je brommer nat te maken. Daarnaast heb je een gladde en droge doek nodig en een speciale shampoo of wax voor auto’s en scooters.

Aan de slag om je brommer weer te laten stralen

Want zeg nou zelf, hij ziet er het mooist uit als hij schoon is! Met een waterslang of hogedrukspuit maak je als eerste je brommer helemaal nat. Al het losse vuil wordt op deze manier al van je brommer afgehaald. Zorg ervoor dat je niet te dicht bij staat, een hogedrukspuit kan de lak namelijk beschadigen als je te dicht bij staat. Daarna is het slim om de elektronica zo min mogelijk te besproeien. Hoewel je scooter natuurlijk ook wel eens in een regenbui staat, betekent dit niet dat hij oneindig tegen water kan, zeker niet wanneer er een hogere druk op staat.

Daarna is het tijd om met de speciale shampoo en een zacht borsteltje de velgen schoon te maken. Laat dit enkele momenten intrekken en spoel het daarna weer eraf. Daarna kun je de rest van de scooter in het sop zetten. Zorg er nu zeker voor dat je shampoo of wax niet op de elektronische delen van je scooter komt, dit schaadt namelijk de laag die je scooter waterdicht maakt. Spoel daarna je scooter nog eens af en maak hem eventueel droog met een schone droge doek. Door je brommer nog eens na te lopen met een droge doek, kun je controleren dat hij helemaal tot in elk hoekje schoon is.

Bonus tip: gebruik voor je windscherm een speciale glascleaner die waterafstotend werkt. Hierdoor houd je op een regenachtige dag ook goed zicht en is het risico op een ongeval een stuk lager. Je sprayt de glascleaner op je schone windscherm en laat het even intrekken. Daarna veeg je het scherm met een droge doek droog en kun je veilig de regenachtige weg op.

Goed voor je brommer zorgen

Naast regelmatig schoonmaken zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om lang van je scooter te kunnen genieten. Zorg er dus ook voor dat je hem regelmatig laat onderhouden bij je garage en laat je brommer verzekeren. Voor een brommerverzekering kun je kijken op InShared, je vindt hier ook een tool waar je meerdere brommerverzekeringen kunt vergelijken. Zo weet je dat je de beste deal scoort en kun je altijd met een gerust hart de weg op!

Geef een antwoord

Categorieën