wo. jun 7th, 2023

Dit is hét geheim van een productieve thuiswerkdag

Het is volop winter én we werken nog altijd thuis. Ook zijn de sportscholen nog steeds dicht en geldt social distancing als norm. Dit alles samen zorgt ervoor dat Nederlanders steeds minder bewegen. Zonde! Bewezen is namelijk dat een gezonde levensstijl met voldoende beweging bijdraagt aan een goede concentratie. En laat dat nou net zijn wat de thuiswerkers onder ons nodig hebben om belangrijke taken af te ronden en alle e-meetings door te komen. Gelukkig is er genoeg wat je ondanks de koude temperaturen kunt doen om lekker in beweging te blijven, zelfs als je tijd tekort komt op je drukke thuiswerkdag. 

Waarom bewegen in de buitenlucht de sleutel is

Voordat we ingaan op de dingen die je op een thuiswerkdag kunt doen om lekker in beweging te blijven, staan we eerst stil bij de reden waarom bewegen in de buitenlucht bijdraagt aan je concentratie. Het heeft alles te maken met het effect van beide. Frisse lucht en lichte inspanning. Inspanning zorgt ervoor dat je hartslag licht omhoog gaat. De zuurstof die je inademt wordt goed gecirculeerd in je lichaam. Je ontspant, je geest wordt scherper en stress glijdt van je schouders af. Kortom, alle ingrediënten die je nodig hebt om je met uiterste concentratie op je werk te kunnen storten.  

Ga wandelen tijdens je lunchpauze!

Nu dat je weet hoe het zit met bewegen en concentratie, staan we stil bij de momenten tijdens je thuiswerkdag waarop je kunt bewegen. Dit hangt natuurlijk helemaal af van je job, je thuissituatie en wat je zelf prettig vindt. Zo vindt de een het fijn om voor werktijd een stuk te hardlopen, en is voor een ander een wandeling tijdens de lunchpauze geschikt. Je kan er zelfs voor kiezen om beide momenten te pakken, maar het beste is om makkelijk te beginnen. Je wilt er immers een gewoonte van maken. Start dus eerst met die wandeling tijdens de lunchpauze. Maak van je pauze een écht moment door je laptop dicht te klappen en bewust een broodje te smeren. Dit is jouw tijd om weer even op te laden, dus gebruik die ook. Je zult zien dat je je stukken beter kunt concentreren als je een blokje om hebt gedaan tijdens je pauze. 

Elektrisch fietsen voor ultieme ontspanning

Er is natuurlijk veel meer wat je kunt doen om in beweging te blijven. Wat dacht je van fietsen. En dan niet zomaar fietsen, maar elektrisch fietsen. De e-bike is het perfecte vervoersmiddel voor lichte inspanning. Op een e-bike hoef je je alleen maar te focussen op je omgeving. Zo maak je je hoofd heel eenvoudig leeg. Stella, de specialist in e-bikes, heeft er een heleboel in het assortiment. Zelfs een van de beste elektrische fietsen vind je er volgens de nationale Fietstest. 

Naast fietsen en wandelen is er nog veel meer wat je kunt doen. Wat dacht je van hardlopen, springtouwen of yoga in de tuin? Er is genoeg keuze. In de basis maakt het niet uit wat je doet. Als je maar in beweging blijft!  

Geef een antwoord

Categorieën