do. mrt 23rd, 2023

Dit is het beste graszaad om te zaaien!

Als je het juiste graszaadmengsel voor jouw tuin koopt, kun je veel langer van jouw gazon genieten. De meeste gazonzaad mengsels bevatten verschillende soorten gras, elk met hun eigen specifieke kenmerken. De vier meest voorkomende groepen zijn: zwenkgrassen, struisgrassen, Engels raaigras en beemdgrassen. Zwenkgrassen (Festuca) zijn grassen die goed tegen de droogte kunnen. Struisgrassen (Agrostis) zijn fijne, donkergroene grasjes die goed bestand zijn om regelmatig te maaien. Engels raaigras (Lolium) is een snelgroeiende grassoort die niet te kort mag worden gemaaid en niet goed tegen de droogte kan. Beemdgrassen (Poa) zijn hele sterke grassen die zeer veel kunnen verdragen.

De soorten graszaad

Veel leveranciers verkopen graszaadmengsels, afhankelijk van hoe intensief het gazon dat wordt ingezaaid wordt gebruikt. Het wordt meestal onderverdeeld in de volgende mengsels:

– Siergras: Een siergazon of Engels gazon bestaat uit een mengsel van zeer fijnbladige grassen, waardoor het zeer uniform en aantrekkelijk is. Een siergazon mag niet intensief worden belopen en vergt relatief intensief onderhoud. Je moet dit gazon minstens één tot twee keer per week maaien en het in de zomer goed besproeien om het in goede conditie te houden. Dit type gazon wordt meestal alleen door echte gazonliefhebbers ingezaaid.

– Speelgras: Een speelgazon bestaat uit grassen die bestand zijn tegen de onbelemmerde toegang van spelende kinderen. Een dergelijk gazon vergt minder onderhoud dan een siergazon, en één maaibeurt per week is voldoende.

– Sportgras: Een sport grasmat is niet alleen geschikt voor sportvelden, maar kan ook uitstekend in de tuin worden toegepast. Dit gras kan zeer intensief worden belopen en ook zeer kort worden gemaaid.

– Schaduwgras: Veel specifieker zijn de mengsels die geschikt zijn om in de schaduw te gedijen. Een pakje gazonzaden voor de schaduw zal dus grassoorten bevatten die goed groeien in de schaduw en ook mosgroei kunnen onderdrukken.

Maaien op de juiste hoogte

De eerste maaibeurt kan worden uitgevoerd wanneer het gras ongeveer 5 cm hoog is. Als je het gazon één keer per week maait, zal er snel een dichte grasmat ontstaan en zal eenjarig onkruid uit het gazon verdwijnen. Je kunt het gazon het best twee keer per jaar bemesten. Je kunt dit het beste in het voorjaar en het begin van de herfst doen.

Graszaad kopen

Wij hopen dat je na het lezen van deze blog de juiste keuze hebt kunnen maken. Zo ja, dan kunt je het door jou gekozen product kopen bij 123Natuurproducten

Geef een antwoord

Categorieën