wo. jun 7th, 2023

Op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat?

Voor de meeste Nederlanders is een koffiezetapparaat één van de belangrijkste apparaten in de keuken. Of je nou een kopje koffie nodig hebt om wakker te worden of de buurvrouw komt even langs op bezoek, er is altijd ruimte om te genieten van een lekkere koffie. Tegenwoordig zijn er veel soorten koffiezetapparaten. Ben je op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat en wil je graag de verschillen weten tussen de soorten? Wij hebben er hier een aantal op een rijtje voor je klaarstaan!

Espressomachine

Espressomachines zijn relatief nieuwe varianten koffiemachines waarbij gebruik wordt gemaakt van koffie bonen om een drankje voor je klaar te maken. Met een espressomachine kun je alle instelling compleet zelf bepalen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld zelf bepalen hoe sterk je je koffie wilt hebben of de hoeveelheid waar je zin in hebt. Je kan zelfs de temperatuur van de koffie aanpassen zodat je je tong niet verbrand! Het nadeel aan espressomachines is dat je deze regelmatig goed schoon moet maken. Ook zijn deze machines vaak redelijk duur. Daarentegen heb je wel een prachtig apparaat waar je zelf geen handelingen bij hoeft te verrichten!

Cupmachine

Het woord zegt het al: een bakje koffie wordt door een cupmachine gemaakt met koffiecups. Oorspronkelijk zijn de koffiecups een idee van het merk Nespresso, maar tegenwoordig zijn er talloze fabrikanten die deze cups produceren. Een cupmachine werkt vrij simpel. Je stopt een koffiecup in de machine, deze maakt gaatjes in de cup waardoor er water in het cupje terecht komt. Hierdoor komen de aroma’s vrij waardoor een heerlijk bakje koffie wordt gezet. De koffiecups komen voor in allerlei smaken, op deze manier kun je elke dag van een ander soort koffiedrankje kunt genieten. Dat klinkt lekker!

Percolator

Wil je liever zelf het werk verrichten om een kopje koffie klaar te maken? Dan is de percolator het juiste koffiezetapparaat voor jou. Voor dit koffiezetapparaat heb je voorgemalen koffie nodig. Het fijne aan dit apparaat is dat het geen stroom nodig heeft om koffie te maken. Deze zet je namelijk op het fornuis. Voor dit apparaat kun je zelf koffiebonen vermalen of gemalen koffie kopen. Stop de gemalen koffie in het apparaat en de warmte van het fornuis doet vervolgens de rest. Dit apparaat bevat een koffiereservoir waarin de koffie wordt opgevangen. Deze kun je vervolgens in je kopje schenken en je bent klaar!

Geef een antwoord

Categorieën