do. mrt 23rd, 2023
sporten gezond fitness (1)

Gezond leven betekent gezond blijven

Heel vaak lees je terug dat er veel tips zijn hoe je op een gezonde manier kunt leven. Maar een gezonde levensstijl eigen maken, is lang niet zo makkelijk als het via de tips en tricks op internet lijkt. Ja, je kunt relatief gezien op simpele manieren jouw dagelijkse routines een stuk gezonder maken. Maar als je eenmaal gezonder leeft, is het ook belangrijk dat je de gezonde levensstijl volhoudt. Hoe blijf je gezond, als je gezond bent? In deze blog lees je er meer over.

Zorg ervoor dat gezond eten en drinken in jouw dagelijkse routine komt

Natuurlijk mag je weleens een biertje, cocktail of een wijntje drinken. Maar je weet stiekem wel dat alcohol niet gezond voor je is. Kies er daarom voor om alcoholische versnaperingen zo veel mogelijk te vermijden. Maar tijdens bijzondere of feestelijke gelegenheden mag je best eens wat drinken. Op het moment dat je in jouw dagelijkse routine het drinken van water, ongezoete thee en zwarte koffie inbouwt, drink je voor de rest altijd gezond. Gezond eten betekent ook eten met mate, maak porties niet te groot en kies voor gezonde ingrediënten. Door elke dag gezond te eten en drinken, maak je er een routine van. En uit onderzoek is gebleken dat je niet makkelijk van gewoonten en routines afstapt. Dus dit betekent dat je de gezonde levensstijl langer volhoudt.

Bewegen en bewuste keuzes maken zorgen ervoor dat je gezond blijft

Ook voldoende bewegen en het maken van bewuste keuzes kan je in jouw dagelijkse routine inbouwen. Kies ervoor om elke dag minstens 1 tot 2 uur te bewegen. Op den duur zal je de beweegmomenten niet eens meer in hoeven plannen. Je zal dan automatisch al aan jouw beweging komen omdat het bij je dagelijkse activiteiten hoort. Bewuste keuzes worden verstaan onder niet roken, niet slecht eten, voldoende slaap en weinig alcohol.

Geef een antwoord

Categorieën