vr. jul 12th, 2024

Het gebruiken van een haarmasker

Voelt jouw haar droog en beschadigd aan en wil je hier verandering in brengen? Om mooie verzorgde lokken te hebben is het belangrijk dat je investeert in de juiste producten. Je zult de juiste producten voor jouw haar moeten ontdekken. Als je nu alleen gebruik maakt van een shampoo en conditioner, dan is het tijd om een haarmasker aan je routine toe te voegen.

Waarom een haarmasker

Nadat je je haar hebt gewassen staan de schubben van je haar open, hierdoor is het gevoeliger en breekt het sneller af. Om deze schubben te sluiten zal je gebruik moeten maken van een verzorgend product. Een haarmasker verzorgt het haar intensief.

Hoe gebruik je een haarmasker

Een haarmasker breng je na je shampoo aan op je haar. Breng het aan op handdoek droog haar, als het haar te nat is zal het product niet volledig opgenomen kunnen worden. Verdeel het masker over de lengte van je haar, gebruik hierbij niet teveel. Hiermee voorkom je dat de hoofdhuid snel vet aanvoelt. Als je het masker hebt aangebracht masseer je het in, doe dit van boven naar beneden. Laat het hierna 5 tot 10 minuten inwerken, op de verpakking van het product staat vaak aangegeven hoelang dit is. 

Hoe vaak moet je het gebruiken

Gebruik het masker niet na elke wasbeurt. Een masker brengt namelijk een laagje aan op het haar, als je dit te vaak aanbrengt wordt dit laagje te dik. Je haar zal dan zwaar worden waardoor het slap en futloos wordt. Eén keer per week het haarmasker aanbrengen is voldoende. Als je haar erg droog en beschadigd is, kun je het masker twee keer per weer gebruiken. Wordt je haar snel vet? Gebruik het masker dan ongeveer één keer in de twee weken.

Welk haarmasker moet ik kiezen

Voordat je een haarmasker koopt, moet je weten wat jou haar nodig heeft. Als je een masker gebruikt die niet de werking heeft die jouw haar nodig heeft, zal je niet het gewenste resultaat zien. Ga voor het beste advies voor producten die passe bij jouw haar langs een kapper. Zorg er wel voor dat je een kwalitatief goed masker hebt voor een zo goed mogelijke werking.

Voor het perfecte haarmasker ben je bij Loreal Professionnel aan het goede adres. Zo ga jij voortaan met stralende lokken de dag door. 

About The Author

Geef een reactie

Categorieën