do. mrt 23rd, 2023

Met deze tips kies jij het perfecte doelnet

Is het doelnet van jouw club toe aan vervanging, maar weet je niet goed hoe je een nieuwe uitzoekt die geschikt is voor het doel? Dat is logisch, want er is een enorm aanbod aan verschillende netten. Het is belangrijk dat je voor een passend net kiest, want anders is de kans groot dat het net snel kapot gaat. En dat zou natuurlijk zonde zijn. Daarnaast lijkt een te groot net niet mooi en bestaat er de kans dat het net het spel beïnvloed. Ben je benieuwd hoe je het geschikte net uitkiest? Lees dan verder en kom erachter!

De afmetingen

Om te beginnen is het belangrijk om de afmetingen van het doel te weten. Als een net niet goed in het doel past, kan dat het spel beïnvloeden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarnaast is de kans groot dat een net die te groot is, over de grond zal slepen. Het gevolg hiervan is dat het net sneller slijt en de levensduur van het net wordt verkort. Dus als je gaat zoeken naar een net is het handig om op de afmetingen te filteren. Om te beginnen meet je de breedte, de hoogte, de diepte van de onderzijde en de diepte van de bovenzijde op. Als je deze maten hebt, is het tijd om op internet te gaan zoeken.

De draaddikte

Als je een nieuw net gaat kopen, heb je de keuze uit verschillende draaddiktes. Deze diktes lopen uiteen van 3,4 en 5 mm. Hoe dikker het draad is, hoe steviger het net is. Als je kiest voor een dikker draad, zal het net dus langer meegaan. Een net met een dikker draad is duurder, maar het gaat ook langer mee. Dus uiteindelijk is het de investering waard.

Materiaal

Naast de verschillende draaddiktes, heb je ook keuze uit verschillende materialen. Polypropyleen en polyethyleen zijn de populairste materialen als het gaat om doelnetten. De netten van polypropyleen zijn makkelijk om op te hangen en zijn geschikt als je een klein budget hebt. Netten van polyethyleen zijn steviger en zullen minder snel slijten.

Ontdek het aanbod

Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe netten, is het tijd om het aanbod te bekijken. Neem een kijkje op de website van SKOR en ontdek het grote aanbod aan doelnetten. Heb je vragen of wil je weten welk net geschikt is voor in het doel van jouw club? Neem dan contact op en laat je adviseren over de goals van skor

Geef een antwoord

Categorieën