wo. jun 7th, 2023

Schoenen voor de sportschool: hier moet je op letten

Wanneer je veel in de sportschool te vinden bent, weet je waarschijnlijk wel hoe belangrijk goede schoenen zijn. Ze moeten jou ondersteuning bieden, moeten comfortabel zitten en natuurlijk moeten de schoenen veilig zijn wanneer je gaat gewichtheffen. Hieronder zetten wij op een rij waar je op moet letten bij het kopen van sportschoolschoenen.

1. Ondersteuning

Vooral wanneer je aan zware krachttraining doet is het belangrijk dat jouw voeten goed worden ondersteund. Er komt namelijk behoorlijk wat druk op de benen en de voeten te staan tijdens het sporten. Ook moet de schoen genoeg ondersteuning bieden bij de enkel. Niets is namelijk zo vervelend dat je je enkel verzwikt tijdens een oefening. Als laatst is het belangrijk dat je genoeg grip hebt zodat je niet uitglijdt en de schoenen moeten natuurlijk tegen een stootje kunnen. Laat dus vooral jouw exclusieve sneakers thuis wanneer je een bezoekje brengt aan de sportschool.

2. Stabiliteit

Wanneer je je vooral focust op oefeningen zoals squats en deadlifts, is het belangrijk dat je schoenen koopt met een platte zool die veel stabiliteit geven. De meest gekozen schoen voor powerlifters is Converse All Stars. Deze hebben een platte zool waardoor je stabiel staat tijdens een zware oefening. Ook kun je met de veters de schoen strak aantrekken zodat jouw enkels genoeg ondersteuning krijgen. Daarnaast kun je kiezen voor gewichthefschoenen. Deze schoenen hebben een verhoging bij de hak. Zo kun je nog dieper zakken met de squat. Bovendien kun je ervoor kiezen om op sokken te squatten. Hierdoor staan jouw voeten nog platter op de grond waardoor je een betere squat kunt uitvoeren. Natuurlijk mag je niet in iedere sportschool rondlopen op sokken, waarvoor Balenciaga slippers een slimme oplossing zijn. Zo hoef je niet iedere keer jouw schoenen aan en uit te trekken.

3. Vorm

Ook moet de vorm van de schoen goed aansluiten bij de vorm van jouw voet. Zo mogen jouw tenen de voorkant van de schoen niet aanraken en moet de schoen niet te breed of te smal zijn. Daarnaast zullen jouw voeten kunnen uitzetten door de warmte, wat betekent dat het niet zo’n gek idee is om de schoen in een maatje groter te kopen. 

4. Sporten maar

Met de juiste schoenen aan kun jij op weg naar de sportschool. Zorg er ook voor dat niet alleen jouw voeten, maar ook jouw hele lichaam comfortabel is. Het is dus belangrijk dat je de juiste outfit scoort waarin jij je prettig voelt. Je kunt bijvoorbeeld sporten in een fijne joggingbroek of een sportlegging met daarbovenop een absorberend shirt. Wanneer je weer onderweg gaat naar huis trek je de Isabel Marant trui erover: lekker warm op de fiets!

Geef een antwoord

Categorieën