di. jun 6th, 2023

Waarom is creatief bezig zijn goed voor je?

Als je creatief bezig bent, trigger je je hersenen en ga je minder piekeren en nadenken over bepaalde dingen. Daarom is creatief bezig zijn goed om te ontspannen en om nieuwe vermogens te scheppen. En iedereen kan creatief zijn, je hebt alleen de juiste materialen nodig.

Creatief bezig zijn

Kinderen zijn op school vaak bezig met knutselen, tekenen en spelen, maar volwassen vergeten dit meestal naarmate ze ouder worden. Toch vinden de meeste volwassen het ook heel leuk om te knutselen, tekenen en creatief te zijn. Creatief bezig zijn is ook goed voor je lichaam, want hierdoor wordt het hormoon Cortisol aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en je je dus beter in je eigen lichaam voelt. 

Ook zorg je ervoor dat je hersenen fit blijven. Want als je creatief bezig gaat, worden er bepaalde delen in het brein geactiveerd die je misschien in het dagelijks leven niet vaak gebruikt. Bovendien ben je volledig gefocust op datgene wat je doet, dat je alle zorgen van de dag vergeet. Daarom is het goed om tijd vrij te maken om lekker creatief bezig te gaan.

Activiteiten om creatief bezig te zijn

  • Diamond Painting

Schilderijen maken aan de hand van diamanten, de trend die is overgevlogen vanuit Azië. Hiervoor heb je je volle concentratie voor nodig en tegenwoordig kun je van elke afbeelding een Diamond Painting maken. 

  • LEGO-sets bouwen

Vroeger heb je waarschijnlijk heel wat uren met LEGO gespeeld en zie je je kinderen, neefjes/nichtjes en buurkinderen er nu nog mee spelen, maar goed nieuws! Tegenwoordig is LEGO ook voor volwassen, dus ren naar de winkel en haal bijvoorbeeld Harry Potter LEGO, Star Wars LEGO of ga je voor meer technisch LEGO?!

  • Schilderen 

Pak de verf, kwasten en doeken er maar bij, want je gaat lekker verven. Je kunt schilderen op nummer maar je kunt ook zelf je creativiteit gebruiken en schilderen op je eigen gevoel. Zet je eigen handtekening onderaan het schilderij en hang hem ergens op in huis. Zo kun je altijd genieten van je eigen gemaakte kunst. 

  • Tekenen op nummer

Tekenen is altijd een goede bezigheid: of het nou gekrabbel is in je schrift of tekenen op nummer. Iedereen kan tekenen en met tekenen op nummer kleur je ook nog eens netjes binnen de lijnen. Dus haal de verschillende kleuren potloden maar onder het stof vandaan en begin aan je tekening.

  • Knutselen

Knutselen kan overal en je hebt altijd wel knutselvoorwerpen in de buurt. Zo maak je al een kunstvoorwerp van oude wc rollen, kranten en lijm. Maak een origineel cadeau voor iemand die binnenkort jarig is of zomaar voor je buren. Want iedereen kan eigen geknutseld werk waarderen!

Geef een antwoord

Categorieën