vr. jul 12th, 2024

Wat is de juiste keuze terrastegel?

Wat is de juiste keuze terrastegel?

Terrastegels zijn in diverse soorten en maten beschikbaar. Betontegels, keramische tegels en natuurstenen tegels zijn de meest gebruikte soorten terrastegels.  Terrastegels hebben vaak grote formaten, helemaal in vergelijking met andere soorten tuinbestrating zoals waaltjes of klinkers. Hierdoor zal het terras minder voegen en naden hebben, waardoor onkruid minder de kans heeft om tussen het straatwerk te groeien. Echter, het lage aantal voegen zorgt ervoor dat overtollig water niet goed kan worden afgevoerd. Hierdoor kunnen er snel plassen ontstaan op je terras. 

Hieronder worden de verschillende eigenschappen, voordelen en nadelen van de volgende drie soorten terrastegels beschreven: betontegels, keramische tegels en natuurstenen tegels. 

Betontegels

Binnen deze soort terrastegel zijn weer verschillende subtypes beschikbaar. Zo heb je de mogelijkheid te kiezen voor normale betontegels, betontegels met een coating en geïmpregneerde betontegels. De standaard en dus onbehandelde betontegels vereisen veel onderhoud omdat ze veel vocht en vuil opnemen. Dit alles kan voorkomen worden door te kiezen voor geïmpregneerde of gecoate betontegels. Geïmpregneerde tegels zullen vrij bestand zijn tegen vuil en vocht, maar na een aantal jaren zullen op deze tegels ook vlekken ontstaan. Wil je helemaal geen onderhoud aan je betontegels? Kies dan voor betontegels met een coating. Deze tegel is natuurlijk wel de duurste variant van de drie, maar is het beste bestand tegen vuil en water. 

Keramische tegels

Keramische tegels lijken in principe op natuurstenen tegels, maar zijn het niet. De tegels worden namelijk gefabriceerd met zand, klei en natuurlijke mineralen als hoofdingrediënten. 

Keramische tegels zijn in feite onderhoudsvrij. De tegels zijn kras- en kleurvast. Hierdoor is het mogelijk tuinmeubels op deze bestrating te plaatsen zonder de tegels te beschadigen bij het bijvoorbeeld verplaatsen van je meubilair. Daarnaast zijn deze tegels vorstbestendig, kan er geen vocht of vuil in trekken en zullen ze bestand zijn tegen groene aanslag. Deze tegels kennen natuurlijk wel een aantal nadelen. Ten eerste dienen keramische tegels te worden geplaatst op een bepaalde ondergrond (gestabiliseerd zandbed). Ten tweede zal de aanschafprijs van deze tegel ook vrij duur zijn. 

Natuurstenen tegels

Natuurstenen tegels zijn een echt natuurproduct. De productie van deze tegel gaat als volgt: de tegels worden uit grote blokken natuurstenen gezaagd, waardoor geen enkele tegel hetzelfde zal zijn. Dit geeft ieder terras een levendig karakter. Deze tegels zijn in erg veel verschillende soorten en maten te bestellen. 

Maak de juiste keuze voor je terras!

Nu alle informatie over de verschillende tegels zijn verteld, is het de bedoeling dat je voor jou de juiste keuze terrastegel kunt maken. Natuurlijk verkoopt Sleiderink een ruim aanbod Terrastegels, waar alle diverse soorten en maten te vinden zijn. 

About The Author

Geef een reactie

Categorieën