vr. jul 12th, 2024

Muziekles op school

Muziekles op school

Heb jij ook muziekles op school? Misschien vind je het helemaal niet leuk, en misschien ook wel. In deze blog lees je waarom muziekles op school bestaat, en waarom het belangrijk is! Ben je benieuwd waarom het belangrijk is? Lees dan verder.

Waarom geven scholen muziekles?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat muziekles goed is voor leerlingen. Het triggerd iets in de hersenen waardoor je creatiefer wordt. Dit is niet alleen leuk maar biedt ook voordelen bij het leren van andere vakken. Doordat je creatiever gaat nadenken ben je beter in staat om problemen op te lossen en lastige stof tot je te nemen. Hierdoor kun je ook gemakkelijker en beter leren. Stel je hebt moeite met wiskunde. Doordat je je hersenen traint om out of the box te denken zal het makkelijker worden om de lastige wiskunde stof tot je te nemen. Het is dus goed voor je hersenen, maar zijn er ook nog andere voordelen?

Muziek is ook goed voor de sfeer in de klas, blijkt uit onderzoek. Hierdoor is het leuker om naar school te gaan en dat heeft weer een positief effect op leren. Het is alleen mogelijk om echt iets te leren als je het ook leuk vind. Het is natuurlijk mogelijk dat je de stof niet leuk vind, maar als het op een leuke manier in een veilige omgeving uitgelegd wordt neme je hersenen veel meer op. En het blijft langer hangen. Heel fijn, want anders ben je het op de toets alweer kwijt.

Een instrument leren spelen

Doordat je op school in aanraking komt met muziek kom je er misschien achter dat je het heel leuk vind. Maar om het buiten school te doen moet je wel een instrument hebben. Ben jij opzoek naar een muziekinstrument voor jezelf of misschien voor je kinderen? Kijk dan eens op de site van maxiaxi. Zij hebben een ruim assortiment aan verschillende instrumenten zoals gitaren en keyboards.

About The Author

Geef een reactie

Categorieën