vr. jul 12th, 2024

5 tips voor de nazorg van een ooglidcorrectie

Om mooi te herstellen van een ooglidcorrectie, is goede nazorg essentieel. Naast dat je moet rusten om te genezen, zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen om de wond zo goed en voorspoedig mogelijk kun laten genezen na een ooglidcorrectie.

Geen make-up

Je kunt twee weken lang geen make-up dragen rondom je ogen. Je moet de wond zo schoon mogelijk houden, make-up zal het geneesproces vertragen als het in de wond komt.

Houd de wond droog

Pas wanneer de hechtingen er uit zijn, kun je de wond spoelen met water. De hechtingen worden er ongeveer na 4 á 6 dagen uitgehaald. Je kunt je tot die tijd het beste met een nat washandje wassen of een goed geventileerde doucheruimte. Bij het douchen komt namelijk veel stoom vrij waardoor je pleisters en wond ook vochtig worden.

Draag je bril

De eerste dagen na de ooglidcorrectie mag je nog geen lenzen dragen. Je mag namelijk geen druk uitvoeren op de oogleden. Wanneer je je lenzen in doet, moet je aan je oogleden trekken waardoor de wond geïrriteerd kan raken of weer open kan gaan. Zodra je de hechtingen hebt laten verwijderen, kun je je lenzen voorzichtig weer in je ogen doen.

Niet roken

Het advies is om een aantal dagen voor je ooglidcorrectie al te stoppen met roken. Maar ook na de ooglidcorrectie is het essentieel dat je niet rookt. Roken kan ervoor zorgen dat de wond niet zo mooi geneest en er lang over doet om te genezen. Dat komt omdat roken de bloedvaten vernauwd. Hierdoor kan er niet genoeg bloed bij de wond komen en kan de wond niet goed genezen.

Geen bloedverdunners

Als je pijn hebt, kun je het beste een paracetamol nemen. Bloedverdunnende medicijnen kunnen bloedingen veroorzaken omdat het bloed dunner is dan wat normaal is. Als je bloedverdunners gebruikt omdat dat moet van je huisarts, kun je hierover met de arts die je ogen corrigeert overleggen om samen tot een passende oplossing te komen. Let ook op met alcohol, dit valt ook onder bloedverdunnende middelen. Stop een paar dagen voor de ingreep al met bloedverdunnende middelen en wacht een week voordat je weer alcohol of bloedverdunners neemt.

About The Author

Geef een reactie

Categorieën