ma. feb 6th, 2023

Alles over inloopdouches

Alles over inloopdouches

Ben je op zoek naar een nieuwe douche of misschien wel helemaal een nieuwe badkamer? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden voor een inloopdouche. Inloopdouches zijn de laatste jaren razend populair en dat snappen we wel. Het staat luxe in je badkamer en is bovendien ook nog eens praktisch. Wil je meer weten over inloopdouches? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wat is een inloopdouche

Inloopdouches zijn douches waar je zo in kan lopen. Je hebt hierbij dus geen last van een opstap, douchebak of andere obstakels. Vaak wordt ervoor gekozen om de vloer van de badkamer door te laten lopen in de douche. Heb je toch liever een douchebak maar wil je wel genieten van de voordelen van een inloopdouche? Er zijn ook douchebakken die naadloos ingebouwd kunnen worden.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van inloopdouches. We benoemden al dat je ervoor kan kiezen om de vloer van de badkamer door te laten lopen in de douche. Ook kan je dus voor een douchebak kiezen. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om de douche af te schermen met een muurtje, hierdoor creëer je wat extra privacy. Wil je liever geen water in je badkamer? Dan kan je ook kiezen voor een douchedeur of een glazen wand.

Voordelen inloopdouche

Naast dat inloopdouches een stuk veiliger zijn dan (verhoogde) douchebakken of opstapjes, je glijdt veel minder snel uit, zijn er nog een aantal andere voordelen te benoemen:

–       Uitstraling: inloopdouches zijn erg sfeerbepalend in de ruimte. Kies je ervoor om je vloer door te laten lopen, dan creëer je een moderne uitstraling. Een glazen douchewand met een zwart raster zorgt juist weer voor een industrieel karakter.

–       Schoonmaken: inloopdouches kan je eenvoudiger schoonmaken dan een douche met een verhoging of drempel. Doordat je geen drempels hebt, heb je ook een aantal hoeken minder waar vuil en aanslag zich kunnen ophopen. Daarnaast kan je een doorlopende vloer makkelijker schoonmaken en droogmaken.

–       De mogelijkheden: bij een inloopdouche hoef je veel minder rekening te houden met afmetingen dan bij bijvoorbeeld een douchecabine. Daarnaast kan je de douche volledig naar eigen smaak inrichten.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze inloopdouches? In onze badkamerwinkels staan onze betrokken adviseurs voor je klaar om je van advies te voorzien. We bieden bij Sani4All badkamers voor iedereen. “Zoveel mensen, zoveel wensen”, daarom willen we onze klanten altijd eerst leren kennen. Op basis van die kennismaking voorzien we je van deskundig en onafhankelijk advies over het inrichten van je badkamer, inclusief inloopdouches. Wij zijn pas tevreden als jij dit ook bent!

Categorieën