di. jun 6th, 2023
gezond eten groenten dieet

Het beste dieet, bestaat dat

Elk jaar verschijnen weer nieuwe diëten die telkens weer wonderen beloven: Spectaculair afvallen, meer energie en een betere gezondheid. Maar het is niet voor niets dat elk jaar nieuwe diëten verschijnen: voor sommigen werkt het dieet, maar voor veel mensen werkt het dieet toch niet. Hoe kan dat? Dat een dieet voor sommigen werkt en voor anderen niet? En bestaat ‘het beste dieet’?

Afvaltrends

Veel mensen hebben overgewicht. De gevolgen van overgewicht op de gezondheid zijn voor de meeste mensen wel bekend. Denk maar aan een hoog cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk en verschillende soorten kanker. Maar overgewicht heeft ook gevolgen voor de eigenwaarde en psychische gezondheid van iemand. Slank zijn wordt mooier gevonden. En iedereen wil zichzelf toch graag mooi vinden?

Vandaar dat diëten in het leven werd geroepen. Snel van dat overtollige vet af. Smoothies, koolhydraatarm, keto, telkens wordt er weer iets nieuws verzonnen en worden hele voedingsgroepen als ‘slecht’ bestempeld. En bij de meeste diëten worden ook grote effecten gezien in de eerste periode. Er wordt soms razendsnel afgevallen. Maar een groot gedeelte van de mensen komt vervolgens net zo hard weer aan.

Een nieuw eetpatroon

Dit laatste heeft te maken met dat veel diëten erg zwaar zijn om op te volgen. Niemand wil de rest van zijn leven alleen maar smoothies drinken bijvoorbeeld. Vandaar dat op het begin fanatiek het dieet gevolgd wordt, maar dat met de tijd weer vervallen wordt in het oude voedingspatroon. Daarom werkt het ene dieet voor de een wel en voor de ander niet: een dieet moet bij je passen. Een streng dieet gaat niemand op de lange termijn volhouden. Maar consequent voorzichtiger aandoen met bepaalde voedingsmiddelen, zoals fastfood, helpt op de lange termijn.

Wat past bij jou?

Je gezondheid is ontzettend kostbaar. Het is dus goed om bewust te eten. Maar verval niet in extremen, want dat ga je niet volhouden. Doe je best om gezond te eten en vergeet vooral niet te genieten.

Geef een antwoord

Categorieën