wo. jun 7th, 2023

Alles wat jij moet weten over zelf thuis brood bakken

Kun jij ook zo genieten van de geur van vers brood dat net uit de oven komt? Fiets je er nog net niet spontaan voor om zodat je iedere ochtend op weg naar het werk die overheerlijke geur weer kunt ruiken? Dan behoor je zeker niet tot de minderheid want er zijn maar heel weinig mensen die een hekel hebben aan deze geur. Ook al is een bezoekje aan de plaatselijke bakker voor jou wellicht geen vervelende taak, niets is natuurlijk zo lekker als iedere ochtend opstaan met de geur van vers brood in jouw eigen huis. In deze blog willen wij jou graag meenemen in de wereld van het brood bakken. Lees snel verder als je meer te weten wilt komen over hoe je dat zelf thuis kunt doen.

Het is makkelijker dan je denkt!

Veel mensen denken dat thuis brood bakken onbegonnen werk is. Aan de ene kant kunnen we die gedachtegang stiekem wel een beetje begrijpen. Vraag maar eens aan de bakker op de hoek van de straat of je even kort achter de schermen mag kijken. Je zult mogelijk versteld staan van alle machines die gebruikt worden. En wat voor machines! Het zijn zeker geen kleine huis-tuin-en-keuken apparaatjes. Van grote deegkneders tot rijskasten en ovens waar hele bakwagens vol brood en andere lekkernijen ingeschoven kunnen worden. Je zult je ogen uitkijken. Toch kan ook jij zelf thuis brood bakken en het is makkelijker dan je denkt. Omdat je waarschijnlijk maar één of twee broden per keer bakt, heb je die grote machines helemaal niet nodig! 

Laat een broodbakmachine het werk doen

Neem bijvoorbeeld een handige broodbakmachine. Deze machines zijn enkele jaren terug ontzettend populair geworden en zijn ook steeds verder verbeterd. De broodbakmachines van vandaag de dag beschikken veelal over verschillende bakopties, functies en instellingen. Wil je een glutenvrij brood bakken? Dan kun je hiervoor een speciaal programma selecteren. Hetzelfde geldt wanneer je bijvoorbeeld rozijnenbrood wilt maken. De broodbakmachine zal het programma hierop aanpassen, zodat de juiste meng-, kneed-, rijs- en baktijden worden geselecteerd. Een dergelijke machine neemt eigenlijk al jouw werk uit handen. Het enige wat je zelf moet doen is de ingrediënten één voor één aan de machine toevoegen. De broodbakmachine doet de rest.

Met een broodmix is het appeltje-eitje

Je kunt alle benodigde ingrediënten natuurlijk los aanschaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om een broodmix te gebruiken. Er zijn verschillende broodmixen te koop. Met een broodmix van Baktotaal Bouwhuis bak je de lekkerste broden. Van standaard witte, bruine en spelt broden tot bananenbroden, Zeeuwse bolussen en zelfs glutenvrije broden. Je hoeft vaak alleen nog de natte ingrediënten toe te voegen, zoals water, melk en/of eieren. Het voordeel hiervan is dat je wat betreft de droge bestanddelen geen fouten kunt maken in het afwegen. Dat is namelijk al voor je gedaan. Zo bak je keer op keer perfecte broden om lekker van te smullen.

Geef een antwoord

Categorieën