wo. jun 7th, 2023

Zweet mythes: waar of niet waar?

Wanneer u op onderzoek gaat over zweten en overmatig zweten, dan bent u ongetwijfeld een heleboel informatie tegengekomen. Maar welke informatie is nu waar en wat niet? In deze blog zetten wij de twee meest voorkomende mythes voor u op een rijtje. Lees snel verder en krijg alle informatie over zweten op een rijtje!

Mythe 1: zweten is ongezond

Fout! Zweten is een natuurlijk proces dat ervoor zorgt dat het lichaam afkoelt. Het is een lichaamsproces waar we niet zonder kunnen, anders zouden we compleet oververhit raken. Veel mensen vinden zweten maar een lastig iets. Dit komt doordat er zo’n negatieve lading op is gelegd door de samenleving. Zweten zorgt voor zweetplekken en dat kan voor gênante momenten zorgen. Het is tijd om zweten juist om te zetten in iets moois, want we mogen blij zijn dat ons lichaam zelf zijn temperatuur kan regelen.

Mythe 2: alleen ongezonde mensen zweten veel

Ook niet waar! Hoeveel iemand zweet heeft te maken met hoe zijn of haar lichaam functioneert. De een zweet gewoon iets meer dan een ander. Zweten is dan ook echt niet altijd het gevolg van een ongezonde levensstijl. Sommige mensen, bijvoorbeeld atleten, zijn goed in staat om hun lichaam af te koelen, en sommigen wat minder. Dit heeft voor het grootste deel te maken met de lichamelijke aanleg. Wel is het zo dat de levensstijl een invloed heeft op de zweetproductie en de vervelende gevolgen hiervan.

Last van overmatig zweten?

Heeft u last van overmatig zweten? Dat kan heel vervelend zijn. Maar niet getreurd want er zijn verschillende dermatologen die u graag helpen bij uw probleem. Tegenwoordig zijn er ook meerdere behandelingen die het overmatig zweten kunnen verminderen. Marco van Coevorden is een dermatoloog die gespecialiseerd is in overmatige zweetproductie. Hij helpt u dan ook graag verder.

Geef een antwoord

Categorieën