wo. jun 7th, 2023

Hoe goede gordijnen je gezondheid beïnvloeden

Je gezondheid is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat jij goed kan leven en zonder zorgen alles kan doen wat je wil. Er zijn verschillende aspecten die je gezondheid kunnen aanpassen. Denk aan een slechte nachtrust of ongezond eten. Dit zijn hele kleine dingetjes lijkt het misschien maar ze kunnen een grote impact hebben op je algemene gezondheid. Daarom is het belangrijk om altijd goed te zorgen voor jezelf en je lichaam. In dit artikel lees je een paar van de beste tips om voor je gezondheid te zorgen. Heb je bijvoorbeeld weleens bedacht om verduisterende gordijnen te kopen? Lees verder en kom erachter waarom dit zo belangrijk is.

Goede nachtrust

Als gemiddeld volwassenen heb je 7,5 uur slaap nodig. Deze tijd heeft je lichaam nodig om weer helemaal tot rust te komen en zich te herstellen van de dag. Als je lichaam deze uren niet krijgt, dan begin jij je dag al slecht. Je begint er ongelukkig en ongezonder uit te zien op korte termijn. Op lange termijn is het wat serieuzer. Vooral het immuunsysteem heeft rust nodig om zich te kunnen herstellen. Wanneer je niet genoeg slaap krijgt werkt je immuunsysteem minder goed en wordt je sneller ziek. Slaaptekort kan door alles komen. Te veel geluid of te veel licht in je kamer. Gelukkig hebben ze bij ilumio.nl de oplossing: Verduisterende gordijnen. Deze gordijnen zorgen ervoor dat het hele donker is in je slaapkamer. Hierdoor zal je slapen als een baby. Omdat verduisterende gordijnen bestaan uit wat dikker materiaal helpt het zelfs ook als geluiddemper.

Koken voor jezelf

Naast goede nachtrust is het ook belangrijk dat je gezond eet. Het is heel verleidelijk om na een lange werkdag even snel eten te laten bezorgen maar dit is zeker niet altijd goed voor je. Het fijne van koken is dat je ziet wat er allemaal in je avondmaal komt. Je bent bewust van alle ingrediënten. Hierdoor ben je ook bewuster van wat je allemaal in je lichaam stopt. Bij bezorgd eten heb je dat bewustzijn niet. Ook al lijkt het soms niet zo, maar koken is ook een hele goede manier om even weer tot rust te komen. Na een lange werkdag kom je vermoeid thuis. Tijdens het koken kun je even helemaal focussen op het eten maken en vergeet je even de stress van je werk. Het is bijna een mindfulness oefening.

Genoeg water drinken

Dat je zelf kookt is natuurlijk een voordeel dat je bewust bent van alles wat je in je lichaam stopt. Hierdoor zal je minder snel iets vettigs kiezen maar juist groente waar vitamines inzitten. Naast gezond eten is het nog belangrijker om genoeg water te drinken. Een gemiddeld mens moet ongeveer twee liter water per dag drinken. Dit verandert natuurlijk wanneer het heel warm is of wanneer je veel sport. Je lichaam bestaat uit 60% water en het is belangrijk dat je dit bijhoudt. Wanneer je niet genoeg water drinkt krijg je al snel last van hoofdpijn. Als je hoofdpijn hebt, is het meestal door uitdroging. Het is dus belangrijk voor je gezondheid om altijd een fles water bij je te hebben.

Kleine veranderingen in je leven

Er zijn dus veel aspecten in je leven waar je nooit over hebt nagedacht die wel een grote impact kunnen hebben op je gezondheid. Gelukkig zijn deze aspecten ook makkelijk te veranderen en zorgen deze kleine veranderingen al voor een groot verschil. Kijk maar eens hoe energieker je bent nadat je slaapt in een slaapkamer met verduisterende gordijnen. Of kijk hoe je niet meer veel aankomt omdat je elke dag je eigen eten kookt. En tenslotte let op hoe je huid begint te stralen omdat je elke dag gemiddeld twee liter water drinkt. Kleine veranderingen kunnen een impact hebben.

Geef een antwoord

Categorieën