wo. jun 7th, 2023
wat doet water met je lichaam (1)

Wat doet water voor jouw lichaam?

Water is misschien wel de belangrijkste vloeistof om jouw lichaam gezond te houden. Het is niet voor niets dat men er vaak op hamert om genoeg water te drinken. Water heeft op meerdere factoren een positieve invloed. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van vervelende hoofdpijn en het onderhouden van een stralende huid. Water lijkt bijna een soort wondermiddel te zijn. Tijd om alle voordelen van het drinken van water onder elkaar te zetten. In deze blog lees je meer over waarom water nou zo goed voor je is.

Genoeg water drinken zorgt voor gezonde organen

Wist je dat jouw lichaam voor ruim 70% uit water bestaat? Het is dus belangrijk om deze vochtbalans op peil te houden. Water zorgt ervoor dat jouw organen goed gehydrateerd blijven. Uitdroging heeft nare gevolgen voor jouw organen. Wanneer je niet voldoende water drinkt, kan het zijn dat jouw organen niet optimaal blijven werken. De lever bijvoorbeeld, gebruikt het water wat je drinkt om jouw lichaam te reinigen. En doordat water bepaalde gifstoffen uit je lichaam drijft, heb je ook minder kans op ontstekingen of puistjes in de huid. Water laat de huid van binnenuit stralen.

Zet water in om jezelf een energieboost te geven

Water is erg goed tegen een vervelende kater na een avondje stappen. Door na het nuttigen van alcohol één of twee glazen water voor het slapengaan te drinken, voorkom je een vermoeid gevoel en zelfs de wallen. Water geeft je energie, doordat het je lichaam hydrateert. Genoeg vocht in je lijf zorgt voor een vitaal en energiek gevoel. Daarnaast zorgen twee glazen water in de ochtend ervoor dat jij je helderder en een stuk alerter voelt. Doordat je met het drinken van genoeg water je hersenen goed bevochtigd, kan je je ook zeker een stuk beter concentreren. Stel dat je belangrijke deadlines hebt, dan helpt genoeg water drinken bij jouw productiviteit.

Geef een antwoord

Categorieën