wo. jun 7th, 2023

Waarom een scootmobiel de gezondheid kan bevorderen

Als je meer wilt bewegen stap je uit de auto en op de fiets! Helaas is een eindje fietsen niet voor iedereen vanzelfsprekend, en om nou voor iedere boodschap weer de auto te nemen… Tussen auto en fiets ligt de scootmobiel, een vervoermiddel dat altijd voor je klaar staat en veel unieke mogelijkheden biedt. Maar op welke manieren kan een scootmobiel de gezondheid bevorderen? Hier zijn enkele ervaringen van Fast Furious, dé scootmobiel specialist.

Gezond in de buitenlucht

Frisse lucht is belangrijk voor een mens. Zonlicht is ook van groot belang omdat het de aanmaak van bijvoorbeeld vitamine D stimuleert. Wanneer je niet voldoende buiten komt zul je extra vitamine D moeten slikken, deze vitamine wordt ook in verband gebracht met resistentie tegen Corona. Er zijn nog veel meer processen in het lichaam die beter functioneren wanneer je regelmatig buiten komt. De lucht om ons heen, het zonlicht en het gevoel van vrijheid werkt in op zowel ons lichaam als ons brein. Een ritje door de wijk of door het stadscentrum geeft energie en laat het lichaam beter presteren, dit zul je blijven voelen wanneer je thuis bent.

Veilig rijden waar het mogelijk is

Er wordt vaak kritiek geuit op jonge snotneuzen die net hun rijbewijs hebben gehaald en gevaarlijk hard over de weg scheuren. Dat is terecht, toch zijn er ook senioren die eigenlijk niet meer over de vaardigheden beschikken om verantwoord op de weg te rijden. Een scootmobiel heeft een grote wendbaarheid en biedt goed zicht op de omgeving. Daar komt bij dat je er bijna overal mee mag rijden. Op de stoep (met maximaal 6 km/u), op het fietspad of rijbaan binnen de bebouwde kom én op het fietspad buiten de bebouwde kom. De wereld ligt dus aan je voeten … of beter gezegd wielen!

Je gaat meer lopen

Het klinkt tegenstrijdig dat een scootmobiel aanzet tot meer beweging, toch werkt het echt zo in de praktijk. Een scootmobiel is niet hetzelfde als een rolstoel, het is niet bedoeld als permanente oplossing. Omdat je meer mobiliteit hebt om te gaan en staan waar je wilt, is het mogelijk om weer eens naar een mooi parkje of winkelcentrum te rijden, en daar een rondje te wandelen. Wanneer je een scootmobiel voor een langere tijd laat staan raadt scootmobiel specialist Fast Furious aan om minimaal een gekeurd slot en liever nog een alarmsysteem te laten installeren. Een stalling bij een landelijk gelegen café of lunchroom is doorgaans ook heel veilig, als hier een oplaadpunt aanwezig is kun je meteen bijladen.

Meer zelfstandigheid

Zelfs wanneer je recht hebt op verzekerd vervoer, of de bushalte is net om de hoek, blijft het vervelend om steeds afhankelijk te zijn van andere mensen. Mobiliteit en vrijheid van bewegen zijn van groot belang voor het menselijk welzijn. Met een scootmobiel bepaal je voortaan zelf waar je naartoe gaat en wanneer. We adviseren wel bij lange ritten de batterij eerst vol te laden en neem altijd een mobiele telefoon mee om bereikbaar te blijven. Neem het heft in eigen hand met een scootmobiel!

Geef een antwoord

Categorieën